vrijdag 18 augustus 2017

Postelein met gekookte aardappels en 'kip'schnitzel

Een simpel recept met aardappelen, groente en 'vlees'. Wij gebruiken in het recept postelein. Het is  een typische seizoensgroente (mei-oktober) die vrij onbekend is. Dit vetplantje komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en India. Het heeft korte helder groene blaadjes en is fris, pittig en een beetje zuur. Waar spinazie heel erg inslinkt is de textuur van postelein stevig en knapperig. Het bevat vezels en verschillende vitamines en mineralen zoals vitamine C, E en magnesium, ijzer en kalium. Het is daarnaast ook een goede bron van omega-3.







NODIG (2 personen):
  • 3 aardappels per persoon
  • 500 gram postelein
  • scheutje azijn
  • 100 milliliter havermelk
  • 2 krokante kipschnitzels van Vivera
  • Zout/Peper/plantaardige olie

HOE:
  • Schil de aardappels en kook in ongeveer 20 minuten gaar in een laagje water met zout. 
  • Was de postelein en kook in een pan met een scheutje water en zeezout ongeveer 5 minuten. 
  • Meng de havermelk met twee eetlepels maizena tot een papje.
  • Giet het kookvocht af en maak het scheut voor scheut aan met havermelk en maizena tot de gewenste dikte. 
  • Voeg tenslotte een scheutje azijn toe en maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  • Bak de schnitzels in een eetlepel olie in ongeveer 6 minuten krokant. 
  • Verdeel de aardappels en postelein over twee borden.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten