zondag 13 augustus 2017

#37 Peroonlijk Photo Diary: een nieuwe koers?

Dit fotodagboek staat in teken van heel veel nieuwe recepten. Een kleine update, maar zoals jullie misschien wel weten, of misschien ook niet, eten we beiden geen vlees meer sinds een aantal maanden.  Naomi eet vegetarisch en Robin eet zelfs veganistisch. Er zullen dus geen nieuwe recepten meer verschijnen met vlees. Naomi eet nog wel vis, dus recepten met vis kun je wel gewoon blijven verwachten. De oude recepten met vlees blijven voorlopig wel op de blog staan en we weten nog niet zo goed of we er een volledig vegetarische blog van willen gaan maken, maar in elk geval kunnen jullie wel veel vegetarische of veganistische recepten verwachten! Verder gingen we deze week lekker uiteten, aten we veel ijs en zijn we op zoek naar iemand die ons wil helpen met de blog. Kijk je mee?




Ooit zo'n grote courgette gezien? Deze groeien in de tuin van Naomi's moeder. Echt mega huge!

Vorige week zondag ging Robin met haar ouders en opa en oma naar IJmuiden, de geboorteplaats van haar opa. Hier haalden we verse patat, verse kibbeling en een sushibowl!

Uitzichtje wel!

Liefste opa van de wereld!

Naomi is sinds een paar weken verslaafd aan het ijs van Di Fiorentina in Heiloo. Dit ijs is echt goddelijk en je krijg zulke gigantische bollen. Tip: neem Spicy Cookie (zooo lekker!)

We zijn weer eens aan het fantaseren over reizen.. en dan heb ik het vooral over: Ibiza! We willen zo ontzettend graag weer naar Ibiza en hopen er misschien heen te gaan in de herfstvakantie. Een enkeltje kost maar 21.99 met Ryanair!

Wij zijn op zoek naar een gastblogger! Houd jij van lekker eten, ben je gek op schrijven en fotograferen en wil je voor ons naar de leukste events, restaurants uittesten en producten reviewen? Lees dan hier hoe jij in aanmerking komt! 

Carina, de vriendin van Naomi haar vader maakte deze appeltaart smoothiebowl. Het recept vind je hier

Veganistische dropjes en bloggen. 

Soms is een simpel waterijsje alles wat je nodig hebt! 

Wij zijn echt verslaafd aan de wortelwraps van No Fairytales en maakte onder andere deze wraptosti met geitenkaas, honing en pecannoten. Het recept staat online! 

Naomi at dinsdag zooo ontzettend lekker bij Melange7 in Heiloo. Dit was nog maar het voorgerecht: tomatenrisotto. Echt heerlijk! 

Het hoofdgerecht: kabeljauw met een aardpeercrème en beurre blanc saus. 


Zin in pannenkoeken. Robin bakte met haar moeder een stapel en genoot! 

Donderdag hadden we een heerlijk kook/blog dagje en maakten deze vegan wortelwrappizza met artisjok, spinazie en tomaatjes. Het recept komt snel online!

Van Orangefit ontvingen we deze plantaardige eiwitpoeder. We zijn heel erg benieuwd! 

Carina maakte een Oosters wokgerecht met paksoi, taugé en gemarineerde tofu

Wauw! Wat kan Nederland mooi zijn. Echt een geluksmomentje als je hier fietst en je kijkt tegen zo'n mooie lucht aan!

Naomi is begonnen in het boek 'Think and Grow rich' van Napoleon Hill, vertaald door Michael Pilarczyk. Heeel inspirerend! 

En natuurlijk WEER ijs bij Di Fiorentina. Mijn 3e ijsje deze week daar. 

Naomi zegt wel eens: 'Jij eet elke dag soep'. Dat klopt misschien stiekem wel een beetje, want maak elke week wel een grote pan soep. Deze week maakte ik deze zoete aardappelsoep met wortel en hariot verts voor mijn ouders. Het recept komt snel online. 

Robins moeder kocht postelein een seizoensgroente die tot oktober in de schappen ligt. Als vegan eet ik zo af en toe een stukje veganistisch 'vlees'. Deze 'kip'schitzel van Vivera is een aanrader!

Lunchen op werk met een zelfgemaakte salade met bruine bonen, zilvervliesrijst en wat fijngesneden groenten. 

Maar liefst twee verschillende soorten soep op het menu deze week. Het recept voor deze wortel-kokossoep komt ook snel online.  

Robins vriendinnen bellen vaak in paniek op wanneer ze komt eten. Want wat mag je nou eigenlijk allemaal wél als vegan? Jamie maakte deze salade met falafel, gegrilde groenten en kiemen. Heerlijk! 

Samen met mijn moeder, zus en River naar de woonmarkt voor nieuwe leuke dingen in huis. Heerlijk dagje! 

Nieuwe aanloopjes: veel planten en potten! 

Ik kocht deze plant bij de Hornbach en de zak/pot bij de Karwei. Heel erg blij mee! 

's Avonds maakten we deze veganistische risotto met erwtjes en gegrilde paprika. Ook dit recept komt snel online! 

Hoe was jouw week deze week? 
Liefs,

Robin en Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten