woensdag 23 november 2016

Wat eten we vandaag: Spaanse rijstschotel met salamiworst

In dit recept gebruiken we de heerlijke mild gekruide salami-worst van Stegeman. Deze worst is gerookt op beukenhout met een verfijnde knoflooksmaak. De worst kun je heerlijk gebruiken als tapas hapje maar ook door een gerecht verwerken. Wij maakten deze heerlijke rijstschotel met veel verse groenten. We gebruiken daarnaast saffraan voor een zeer rijke, warme en krachtige smaak van het gerecht. De intense geur van saffraan is onmiskenbaar en is warm en zacht, maar tegelijkertijd ook stevig en een beetje broeierig. Je hebt maar zeer kleine hoeveelheden nodig van saffraan.






NODIG (voor 2 personen):
- 150 gram chorizo worst
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1/2 spaanse peper fijngesneden
- 1 rode puntpaprika
- 2 tomaten
- 1 wortel
- 250 ml kippenbouillon met hierin 0,05 gram saffraan
- paprikapoeder

HOE:
Snijd de chorizo worst in blokjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een beetje olie in de pan en bak de worst, ui en knoflook kort.
Snijd de paprika, tomaten, peper en wortel en meng deze erbij in de pan en bak mee.
Meng vervolgens de rijst erdoor en schenk de bouillon (met daarin de saffraan) erbij en roer goed.
Laat de deksel op de pan staan en laat de rijst gaarkoken in de bouillon. Dit kan wel een tijdje duren afhankelijk hoe snel de rijst kookt. Voeg tot slot nog wat paprikapoeder toe voor extra smaak. Breng ook op smaak met peper en zout.

Geniet ervan!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten